Továbbá arra is felhívják a figyelmet, hogy a nemrégiben bejelentett újabb könnyítéssel érdemes élni, hiszen júliustól az érvényes vizsga nélkül közlekedő autók forgalmi engedélyét elveszi az igazoltató rendőr.

A koronavírus-járvány okozta veszélyhelyzet alatt lejáró gépjármű forgalmi engedélyek meghosszabbítását az autótulajdonosok 12,5 százaléka halogatja – írta meg az MTI. A veszélyhelyzet alatt, 2020. március 11. és 2022. május 31. között közel egymillió személyautó műszaki vizsgája járt le Magyarországon. A szakemberek arra emlékeztetnek, hogy az autók járvány idején lejárt műszaki vizsgáját 2022. június 30-ig kell meghosszabbítani, vagy időpontot kell kérni egy hivatalos vizsgaállomáson.

A Technológiai és Ipari Minisztérium (TIM) arra figyelmeztetett, hogy július elsejétől a lejárt forgalmi engedélyekkel rendelkező autók a szabály szerint már nem vehetnek részt a közúti forgalomban. Azonban aki június végéig időpontot foglal járműve műszaki vizsgálatához, az a vizsga napjáig, de legfeljebb harminc napig még szabályosan használhatja autóját. Egy webes és mobilos alkalmazás használatával egy helyen tárolható az autóhoz kapcsolódó minden fontos adat, dátum és költség. A platformon jelenleg 20 000 felhasználó kezeli járműveit.