Disznót vágott a Teveli Székelykör. Nemcsak székely, sváb ételek is kerültek az asztalra a Székely Házban.
Korán kezdték a munkát
Reggel nyolckor már javában zajlott a munka a Székely Házban. Az asztalon mosták a száznegyven kilós sertést, amely Majosról, Fábián István gazdaságából érkezett a hagyományos disznóvágásra. Ez már az ötödik volt a sorban, s a harmadik, amelyet a Székely Házban vágtak le és dolgoztak fel.
Fazekas Attila polgármester azt hangsúlyozta, hogy mindig nagyon fontos volt a település életében a hagyományok megőrzése.
A só Erdélyből került az ételre
Az asszonyok már reggeliben lángossal és forró teával kedveskedtek a férfiaknak, még azt is megtudtuk, hogy utóbbira a sót Erdélyből, a parajdi bányából hozták. Az egész nap kiváló hangulatban telt. Ment a nótázás, a sztorizgatás, előjöttek a régi emlékek, s a székelységhez kapcsolódó történetek.
Kép: robirtok.hu