Kortárs előadók a Médiatáborban. Huszonegyedik alkalommal várta a filmes csapat a vakációzó gyerekeket. 2010-ben volt az első Médiatábor Szekszárdon. A népszerűsége azóta töretlen, csak éppen átalakulóban.

Ma már elbírjuk a kamerát

Biztosan emlékszel még a VHS kazettára. Ami már önmagában nagyobb, mint az a mobiltelefon, amivel ma már filmeket lehet forgatni. A filmforgatás kulisszáit is megtanulhatják a tábor résztvevői. A korosztály idén is vegyes, az alsósoktól egészen a felnőttekig. Van, akinek a munkája során jelenthet hasznos információt az elhangzottak sora.

Fontos a figyelemfelhívás!

Az internet egy csodálatos valami. Kitárul a világ, szinte nincs olyan kérdés, amire nem találunk választ, ha szörfölünk a neten. De! Van árnyoldala, veszélye. Zaklatás, rágalmazás… mind olyan bűncselekmény, amivel találkozhatnak a fiatalok. Sajnos! A tábor vezetője Kindl Gábor ezért is tartotta fontosnak, hogy a rendőrség, klinikai szakpszichológus is tartson egy ismertetőt. 

Kortársak a stúdióban

A táborosok között többen már 4-5 éve visszajárnak és részt vesznek a foglalkozásokon. Ma már többen tartanak előadást. Van aki a versírásról, más az e-sportról beszélt de van aki kisfilmet rendez bevonva a többi táborost.

Jó tanácsok a „MOBILFILMES PÁPÁTÓL”

Különleges – persze online – beszélgetés zajlott  a résztvevők és Prof. Karl Bardosh, a New York University oktatója között, aki Miamiból jelentkezett be és adott tanácsot a kezdő filmeseknek.

„A mobiltelefonnal előttetek a világ! Ma már egyetemen oktatjuk a mobiltelefonos filmezést”

– mondta a szakmában „mobilfilmes pápának” tartott szakember.

A fiatalokat támogatta a Magyar Vöröskereszt Tolna Megyei Szerevezete, akik maszkot , édesség és plüss állatot adtak a résztvevőknek.

A táborból van még pár nap. Lesz videoklip forgatás és influenszer nap.