0:00
/
Szakály ékszerdoboza – az új buszmegálló

Buszra várakozol? Tedd kényelmesen, otthonosan, mintha nappalidból lépnél ki az utcára, majd fel a buszra. Nem kell lakberendezőnek lenni ahhoz, hogy egy kicsit feldobjuk környezetünket. Egy kis festés, új bútorok, képek, könyvek és máris újjá varázsoltuk a szobánkat. Na de egy buszmegállót? Igen!

Hódit a nappalit a buszmegállóba projekt

Ezt bizonyítja az a néhány buszmegálló, amiket apró szobákká varázsolt néhány ügyes kéz. Világszerte találunk ilyen helyeket, de ha szeretnél egy közelit megnézni, ami igazán szép és impozáns, menj el Szakályba a központba. Ott találod a magyar csodát!

Helyi civilek összefogását dicséri

Az otthonossá alakított szakályi buszvárót lelkes civil polgárok keze munkája: Paddi Andrea, Györe Erika, Kakráné Szántó Tünde, a művelődési ház vezetője és Szemes Ibolya dolgozott szabadidejében két héten át a várón, hogy jelenlegi állapotában nyújtson kényelmes és otthonos megpihenési lehetőséget az utazni vágyóknak, megfáradtan hazatérőknek.

A kiegészítők is helyiek munkája

A padok elkészítésében segített két helyi lakos, Borsi Ferenc és Nikl János. A falon látható két, virágos képet, az asztalt és a lámpát Györe József szakályi vállalkozó ajánlotta fel. A többit az ötlet gazdái hozták, vásárolták, tették oda, pl. az órát a falon, a két fotelt.

„Nagyon büszkék vagyunk a kitalálókra, készítőkre! Nem csupán szép és otthonos lett, de a környékről is csodájára járnak a mi ékszerdobozunknak.”

– mondta egy járókelő.

Előtte / Utána