Jól szórakoztak a napokban azok a Tolna és Baranya megyei fiatalok, akik a Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató nevelőszülőinél vagy lakásotthonaiban nevelkednek. A cukrászatot, szakács szakmát, felszolgálást tanuló diákok egy rendkívüli pályaorientációs eseményen vehettek részt a SVÉT jóvoltából.

A vendéglátásra hívják fel a figyelmet

A Stílusos Vidéki Éttermiség Egyesület olyan szerveződés, mely a Mosolyt Fakaszt elnevezésű, országos mentorprogramot gondozza. Ennek keretében a családjukból kiemelt fiatalok számára hívja fel a figyelmet a vendéglátásban rejlő munkalehetőségekre. A programra egyébként az ország tizenhárom megyéjében működő gyermekvédelmi szolgáltató teljes területéről pályáztak az érintettek.

– Közösségünk küldetésének tekinti, hogy közvetlenül is felvegyük a kapcsolatot a nehéz sorsú, családjukat vesztett, de a szakma iránt érdeklődő gyermekekkel és fiatalokkal, segítve őket a tapasztalatszerzésben – mondta a programsorozatról Ruprecht László séf, a SVÉT elnöke.

A fiatalok háromfogásos ebédet kaptak, majd Villányban megismerték a borkészítés titkait, Hosszúhetényben pedig az étterem saját készítésű termékeit is megkóstolhatták. A kirándulással a fiatalok egyfajta reményt kaptak a jövőre nézve, amely lehetővé teszi azt, hogy higgyenek benne, az álmok igenis valóra válnak

 

Kép: Szent Ágota Gyermekvédelmi Szolgáltató facebook oldala