A hazai pályán játszó Atomerőmű KSC Szekszárd az újonc BKG-Prima Szigetszentmiklós ellen dupla pontos győzelemmel (103-50) zárt. A szekszárdi csapatból hatan is két számjegyű dobóteljesítményt nyújtottak.

Djokics Zseljko, az Atomerőmű KSC Szekszárd edzőjének összesítése:

Köszönjük a szurkolóknak, akik kijöttek üdvözölni a csapatot, amit elsősorban az Euroliga-csoportkörbe jutásért kapott. Ezen azonban túl kell lépni, a bajnokságra kell koncentrálnunk, mert a szerda-szombat ritmusban kevés időnk lesz edzeni. Minden másodpercet ki kell használni, így akkor is koncentráltnak kell maradnunk, ha harminc-negyven ponttal vezetünk.

Gedei Tibor, a BKG-Prima edzőjének összesítése:

A Szekszárd a játék minden elemében felülmúlt bennünket. A fizikai nyomás hatására nem tudtuk megvalósítani azt, amit elterveztünk. A csapaton nincsen teher, mérkőzésről mérkőzésre kell fejlődnünk.

A KSC U14-es sportolói is nagyarányú győzelmet aratott a hétvégén Székesfehérváron. Harsányi Mária csapata a BSC, a Kecskeméti KA/B és a házigazda Dávid Kornél KA/A ellen selejtezett az alapszakasz középházba jutásért. Mindhárom ellenfelet hatalmas előnnyel győzték le a lányok:

BSC – ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD 38-170

KECSKEMÉTI KA/B – ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD 10-129

DÁVID KORNÉL KA/A – ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD 49-105

Szombaton és vasárnap játszottuk a második selejtező forduló három mérkőzését, amiknek Székesfehérvár adott otthont. A helyieken kívül a Kecskemét B-csapatával és a Basket SC (Diósd) együttesével kellett mérkőznünk a középházba jutásért. Három nagyon sima meccset játszottunk, fölényes győzelmeket arattunk. A felsőházba jutáshoz viszont rengeteget kell dolgoznunk, hogy fejlődjünk egyéni és csapat szinten egyaránt.

– összesített Harsányi Mária, a csapat edzője