Augusztus végén és szeptemberben csak 9.00 és 15.00 óra között szabad az erdőben tartózkodni. A Gemenc Zrt. kezelésében levő területeken augusztus 27-től szeptember 30-ig délután 15:00 óra és másnap reggel 09:00 óra között részleges erdőlátogatási tilalmat rendeltek el. 

Csak ekkor látogatható a Duna és a Sió  ártere, Szekszárd közelében Bárányfok, a Keselyűs, a Pörböly és Báta környéki erdőterületek, Baja közelében a Cserta és a Vén-Duna, a Pörbölyi erdő a Pörbölyi Titánnal, Pandúr-sziget, stb.

Gemenci Erdei Vasút

Az erdei vasút minden hétvégén Pörböly és Malomtelelő között közlekedik, Nyárilegelő és Lassi megállók, valamint a Molnárka tanösvény az utolsó vonatok indulásáig az utasok által látogathatók. 15 óra után a tanösvények kijelölt nyomvonalát illetve a megállók környékét el kell hagynod.

Sötétvölgy, Gurovica

27-től szeptember 30-ig csak 9:00 és 15:00 óra között látogatható a Szekszárdtól nyugatra, Szálkától északra található erdőterület, Sötétvölgy környéke. A korlátozás nem vonatkozik a Sötétvölgyi Parkerdő területére és a Sötétvölgyi Horgásztó környékére.

Bátaapáti, Mórágy

Augusztus 27-től szeptember 30-ig csak 9:00 és 15:00 óra között látogathatók a térképen jelölt erdők.

Karapancsa

Szintén a fenti korlátozás szerint látogatható a Duna ártere Hercegszántótól nyugatra, Budzsak, Homorúd és a Karapancsai Kastély környékén.

Hajós

Az időkorlát vonatkozik az Érsekhalma és Rém közelében található erdőterületek, Kék-hegy környékére is. 

Lenes

9:00 és 15:00 óra között látogatható Dusnoktól nyugatra, délnyugatra a Lenes-erdő, a Karaszi-erdő és a Duna ártere a Sió-torkolat vonalától Ósükösdig.