Az idén 31. alkalommal rendezi meg az Országos Táncművészeti Fesztivált a Táncpedagógusok Országos Szövetsége; a vidéki elődöntőknek Miskolc, Oroszlány, Szekszárd és Makó ad otthont.

A korcsoportos döntőket májusban tartják.

A Táncpedagógusok Országos Szövetsége 1990 óta mintegy ernyőszervezetként öleli fel a magyar egyetemes amatőr táncos szakmához tartozó pedagógusokat, segítve az amatőr táncegyütteseket működési problémáik megoldásában. Fontos cél a szakmai fejlesztés és érdekvédelem. 2019 óta négy regionális elődöntő előzi meg a Budapesti döntőket.

A résztvevők a klasszikus balett, a karaktertánc, a mozdulatművészet, a társastánc, a modern tánc, a modern balett, a kortárs tánc, a jazz-tánc és a hip-hop műfajában nevezhetnek szóló, duett és csoportos produkciókkal, összesen négy – gyermek, junior, ifjúsági, felnőtt – korcsoportban.

Még tudsz jelentkezni!

Az első elődöntő március 5-én lesz Miskolcon, ezt követi 19-én az oroszlányi, 26-án a szekszárdi, majd április 9-én a makói megmérettetés. Az utóbbi három előválogatóra még tart a jelentkezés. A regionális elődöntőkön eredményesen szereplő táncegyüttesek májusban Budapesten találkoznak újra, ahol három szombaton át az Erzsébetligeti Színház ad majd otthont a XXXI. Országos Táncművészeti Fesztivál döntőinek.