0:00
/
Szekszárdi borászatok mutatkoznak be a könyvben

Gondoltál már arra, hogy mi lehet a Szekszárdon található borospincék, illetve szőlőbirtokok története? Szabó Berni, Tóth Róbert és Várnagy Balázs néhányat összegyűjtöttek és egy gyönyörű könyv formájában kiadták.

„Megkérdeztem Robi, hogy »Nem írunk egy könyvet a borászokról?«, ő meg egyből rávágta, hogy »Igen!«” – meséli Szabó Berni.

Szekszárd telis-tele van jobbnál jobb borokkal és pincészetekkel. Ha ehhez hozzátesszük a festői tájat, amely a megyeszékhely számos részét jellemzi, megkapjuk a tökéletes turizmus receptjét. Három szekszárdi, akik a bor szerelmesei egy Pincemesék című kötetben mutatták be városunk 16 borászatát.

„Ez az összesen 17 fejezet úgy épül fel, hogy a pincészeteknek a történetei, amit elmesélünk, aztán a végén van egy bor leírás, illetve van még egy hasznos oldal mindegyik fejezetnek a végén, amiben összegezzük, hogy adott pincészetnél milyen fontos tudnivalók vannak.” – fejti ki Tóth Róbert.

A könyv csupán két hónapnyi munka gyümölcse. A három szerző verejtékes munkája mellett négy fotós dolgozott a köteten, amely végül 256 oldal lett. A legemberibb az egészben, hogy a szerzők, így a mű sem különböztet meg, vagy emel ki nagyobb pincészeteket, így a kisebb borászatok is ugyanannyi kreditet és elismerést kaphatnak, mint a populárisabb birtokok.

Nem lesz elég egy könyv

Városunkban rengeteg pincészet megtalálható, így nem fért volna bele az összes egy kötetbe. A szerzők már most a folytatáson gondolkoznak, amelynek a munkálatai nagy valószínűséggel tavasszal kezdődnek majd el.