Te tudtad, hogy segít a pihentető alvás elérésében? A város északi domboldalán már piroslik a gyümölcs, persze kell még várni rá. De idén ez volt az első fa, amin láttunk színeződést.

Számos fajtája ismert

Sokan csak a korai cseresznye és a cseresznye közti különbséget látják. Holott számos fajtája van. A teljesség igénye nélkül néhány.

A LINDA cseresznye, június 20-a után érik. A Germersdorfi Óriáshoz hasonló megjelenésű, de bővebben termő, friss fogyasztásra, fagyasztásra és konzervipari felhasználásra egyaránt alkalmas. Maradva a női neveknél a KATALIN cseresznye kicsit várakoztat, július elején érdemes szedni. Kemény húsú, ropogós. E két fajta gyümölcs magyar származású. A VAN cseresznyefa kanadai származással bír. Csak jó tápanyag és vízellátottságú talajra érdemes telepíteni. A STELLA fajta kanadai gyökerekkel rendelkezik. Az első öntermékeny cseresznye volt a világon.

A cseresznye altat

Talán nem hallottad még, de a cseresznyének fájdalomcsillapító hatást is tulajdonítanak. Mozgás után vagy a nőket nem kímélő görcsök esetén is hasznos a káliumot tartalmazó gyümölcsből enni. Segíthet az izomgörcsöket, és fájdalmakat megelőzni. Ső! Altató hatással is bír. A pihentető alvást melatonintartalma adja. Álmatlanság esetén célszerű napközben cseresznyézni!

VITAMINBAN gazdag

Jelentős mennyiségű A-, B1-, B2-, B6- és C-vitamin tartalmának köszönhetően a cseresznye erősíti és ellenállóbbá teszi immunrendszerünket. Emellett segíti a szem egészségének megőrzését, és akár az agy teljesítményét is növelheti.