A Makovecz Imre 1935–2011 „Ég és föld közötti építészet” kiállítás-sorozat keretein belül Szekszárdra érkezett a Makovecz Kiállítótorony. A 10 éve elhunyt Makovecz Imre munkásságára szeretné felhívni a figyelmet a Makovecz Imre alapítvány.

Digitális művészetet mutat be

Ennek az oszlopnak, amely Magyarország különböző városait is végigjárta utazókiállításként, Szekszárd lett a hetedik állomása. A torony azon kívül, hogy Makovecz Imre munkásságát bemutatja, filmeket és felvételeket is mutat, hogy az építész munkáját a lehető legjobban megismerjék az érdeklődők.

Gyurkovics János, Szekszárd alpolgármestere azt kéri, minél többen nézzék meg a tárlatot és vigyük tovább az alkotó művészetét az utókornak.

Dr. Tomka Gábor, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgató-helyettese úgy vélekedett a kiállítás keddi megnyitóján úgy vélekedett, az építészet szakrális művészet, ezt a hagyományt pedig Makovecz Imre felújította és felélesztette. A művész örökségét az újabb generációk a mai napig életben tartják és ebben a szellemiségben alkotnak.

A mozgó tárlat két hétig lesz látható Szekszárdon.