Nyílt napot tart a Mathias Corvinus Collegium (MCC) központja Bonyhádon, a Perczel-kúriában augusztus 18-án. Magyarország legnagyobb tehetséggondozó intézménye a Fiatal Tehetség Programját, valamint a Középiskolás Programját szeptembertől városunkban is elindítja.

Na de mi is ez a program?

A Fiatal Tehetség Program (FIT) egy komplex képzési rendszer, melynek keretein belül a tanulók többek közt szemléletformáló foglalkozásokon vehetnek részt és megismerhetik napjaink legfontosabb életterületeit. A FIT Program élménypedagógiai módszertanra épülő, gyakorlatorientált tehetséggondozó képzés, melyben a tanulók az ötödik osztálytól vehetnek részt.

Interaktívan minden jobb

Azok, akik részt vesznek a nyílt napon, betekintést nyerhetnek a Fiatal Tehetség Programjának működésébe. Az eseményt egyaránt ajánlják felnőtteknek és gyermekeknek. Az érdeklődők részt vehetnek egy interaktív foglalkozáson, ahol a Fiatal Tehetség Program Labor tevékenységet mutatja be dr. Farkas Eszter, mentoroktató. A megnyitón köszöntőt mond Potápi Árpád János, államtitkár.