Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
A Bonhams képzőművészeti aukciósház április 13-án árverésre bocsátja a Neil Armstrong által az Apollo–11 küldetés során begyűjtött holdport.

Bárki, aki szeretné megkaparintani a történelmi jelentőségű űrszemcséket, valószínűleg komoly konkurenciával nézhet szembe, az ereklye ugyanis akár 1,2 millió dollárért is elkelhet.
A Bonhams a közösségi oldalán közzétett bejegyzésben kifejtette, a holdpor az Apollo–11 misszió által Földre szállított kőzetmintáinak hitelesített példánya, amelyet teljesen legális úton lehet értékesíteni.
Bár úgy tűnik, minden rendben van a közelgő eladással kapcsolatban, az aukciósház arról nem beszélt, pontosan milyen múlttal rendelkezik a holdpor, szakemberek ugyanis kiderítették, hogy a NASA utoljára még 2002-ben látta a porszemcséket tartalmazó zsákot, amit egy Max Ary nevű kansasi űrmúzeum vezetője lopott el tőlük.
Később, 2015-ben Nancy Lee Carlson mindössze 995 dollárért vette meg a nem mindennapi ereklyét, aki nem tudta, valójában eredeti-e a minta, ezért elküldte a NASA-nak vizsgálatra, az űrügynökség azonban megtagadta a teszteket, végül a nő feljelentette őket a tulajdon jogtalan elkobzása miatt.