Kezdőlap ALISCA Alisca - Közélet

Szombaton három településen is Pfizerrel és Janssennel oltanak

Előzetes időpontfoglalás nélkül egyszerre három helyszínen, Tamásiban, Simontornyán és Magyarkeszin oltanak Pfizer és Janssen vakcinákkal június 5-én szombaton. Az oltási napot a Tolna Megyei Kormányhivatal, a települési önkormányzatokkal és a Magyar Honvédség segítségével szervezi.

Kiemelten fontos, hogy Tolna megye valamennyi településén mihamarabb megkapják az oltást mindazok, akik kérik.

– áll a sajtótájékoztatóban. Folyamatosan enyhülnek a korlátozások. A sikeres védekezésnél minél fontosabb, hogy a lakosság akadálytalanul hozzá tudjon jutni az oltásokhoz. A Janssen oltóanyagából akár egy dózis is elegendő a védettség kialakulásához.

Június 5-én szombaton reggel nyolctól délután hat óráig Magyarkeszin a Művelődési Ház előtt tartózkodik a Honvédség oltóbusza. A községben a Janssen-vakcináját használják. Simontornyán a Polgármesteri Hivatalban lesz ideiglenes oltópont reggel kilenc és délután egy óra között. Tamásiban a Művelődési Házban is ideiglenes oltópontot alakítanak ki délelőtt kilenc és délután három óra közötti időre. Mindkét helyszínen a Janssen oltóanyagán kívül választhatnak Pfizert is.

Előzetes regisztráció szükséges

Az önkormányzat munkatársai szívesen segítenek, ha valakinek még nem sikerült oltásra regisztrálni. Az oltáshoz, illetve regisztrációhoz szükség van személyi igazolványra, a TAJ-kártyára és a lakcímkártyára.

Forrás: Tolna Megyei Kormányhivatal
Fotó: MTI