A kábítószer-ellenes világnap alkalmából egészségmegőrző börzét tartott ma a városban pár szervezet, egymással összefogva.

Számos program között választhattak a résztvevők

Az alkalomra minden szervezet más-más programmal készült. Az EFI Iroda egészségügyi méréseket végzett, az E-Sport Egyesület gépekkel vonult ki és interaktív bemutatkozást tartott, a Humánszolgáltató Központ a mentális egészség megőrzéséről beszélt és ehhez kapcsolódó praktikákat mutatott, a Tolna Megyei Balassa János Kórház Pszichiátriai Osztálytól Dr. Kertész Ágnes főorvos vonult ki a helyszínre, aki a tudatos jelenlétről tartott kiscsoportos foglalkozást, a RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálat a kockázatok nélküli játékot mutatták be társasjátékokkal, a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Alosztály pedig „Házhoz megyünk Biztonságban Magyarországon!” elnevezésű programról beszélt és tartott tájékoztató kampányt.

A program igen sikeres volt, rengeteg ember látogatott el az egészségmegőrző eseményre.

Inkább legyen gamer, mint függő

Az egyéni vagy kiscsoportos foglalkozások után a szervezők egy kerekasztal beszélgetésen vettek részt, amely az E-sport körül forgott. A sport lehetőségeiről és veszélyeiről is szó volt. Tóth Imre, a Szekszárdi Gamer Egyesület elnöke úgy véli, a fiatalok sokkal jobban járnak azzal, hogyha az egyesülethez fordulnak és e-sportolni kezdenek, minthogy elkallódjanak, hiszen az egyesület figyel a tagjaira. Ezzel próbálják ők megakadályozni a szenvedélybetegség kialakulását és terjedését.