Minden évben invitálják a hölgyeket az aktuális szűrővizsgálatra Pakson. A szervezett lakossági emlőszűrés hétfőn kezdődött és szeptember 6-ig tart. Az elmúlt évekhez hasonlóan a Paksi Gyógyfürdő Tesco felőli parkolójában áll a mobil emlőszűrő állomás.

Kiket várnak?

A Népegészségügyi Program keretében szervezett szűrésre azon hölgyek megjelenését várják, akik meghívólevelet kaptak a MaMMa Klinikától. A szakemberek főként azoknak ajánlják figyelmébe ezt a lehetőséget, akik a korábbi meghívás után nem jelentek meg a helyszínen. A Népegészségügyi Program biztosítja az emlőszűrést a területi 45–65 éves női lakosságnak, akik érvényes társadalombiztosítással rendelkeznek.

De miről is van szó pontosan?

A kétévenkénti, meghíváson alapuló mammográfiás vizsgálat az emlődaganat kimutatására szolgáló eddigi leghatékonyabb módszer. Lehetővé teszi már korai stádiumban a betegség felismerését és a kezelés időben történő megkezdését, ezzel javítva a gyógyulás esélyét.

A meghívott nők jelentős része sajnos nem él a lehetőséggel. Kérik, hogy lehetőség szerint mindenki menjen el a szűrésre.

 

Kép: hazipatika.hu