A jóságos Mikulás az adventi időszak és december 6. elmaradhatatlan „kelléke”. Hazánkban a Mikulásnapi szokásokat alapvetően a keleti egyház püspöke, Szent Miklós legendája határozza meg. A szent a kisázsiai Myra városában segített egy keresztény család 3 lányán, 3 zsák aranyat csempészett az ablakukba. Innen származik a szokás, hogy a gyerekek este a cipőjüket az ablakba rakják, és várják, tegyen bele valamit a Mikulás.

Szekszárdon is találkozhatsz a Télapóval

Sok gyermek azonban nem csak egy Mikulással találkozhat egy szezon során. Szerencsére rengeteg jó ember öltözik be a Télapónak és ajándékozza meg azokat a gyerekeket, akik egész évben jól viselkedtek. Ez a városunkra is igaz. Sőt, ha szeretnél találkozni a Mikulással Szekszárdon is, akkor menj el a Béla király térre, mert a december 3? – 6?. között felállított hókunyhóban bizony ott lesz a Nagyszakállú is, aki nagyon szívesen megismerkedne majd veled!

Két időintervallumban várja a gyerekeket

Ha plusz pontokat szeretnél szerezni a Mikulásnál, tanulj be egy mondókát, esetleg egy dalt, hiszen biztosan nagy örömmel fogadja majd. A mindig mosolygós, jószívű Mikulás december 3? – 6?. között 1?0 órától 1?2-ig, valamint 1?5 órától 19 óráig várja a gyerkőcöket.

 

Kép: szekszardagora.hu