Nemrégiben döntés született az önkormányzati és az önkéntes tűzoltóságok természetbeni támogatásáról. A listában Tolna megyeiek is szerepelnek a listákban.

Az idén negyedik alkalommal kiírt, 225 millió forint keretösszegű eszközfejlesztési pályázaton mind a hatvan önkormányzati tűzoltóság nyert el támogatást – tájékoztatott a Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság.

54 önkormányzati tűzoltóság részesül pénzbeli támogatásban, ami összesen 132,9 millió forint. A természetbeni támogatásokra 54 önkormányzati tűzoltóság nyert összesen 92,1 millió forint értékben védőeszközöket és tűzoltótechnikai eszközöket, egyéb tűzoltási- és műszaki mentési eszközöket, EDR rádiókat. A Tolna megyeiek közül a Tamási Önkormányzati Tűzoltóság 12 darab bevetési védőruhát kapott összesen 3.9 millió forint értékben, a Bátaszéki Önkormányzati Tűzoltóság Köztestület hat védőruhát, négy védőcsizmát és négy darab arcvédővel, sisaklámpával és kepivel ellátott védősisakot nyert el a pályázaton, melyek együttes értéke közel 1.7 millió forint, Tolna város Önkormányzati Tűzoltósága pedig nyolc speciális (bevetési) védőruházatot vehet majd át 2.6 millió forint értékben.

Az önkéntesek sem maradtak ki

A Tolna megyei önkéntes tűzoltó egyesületek közül az aparhanti, a bátaszéki, a bonyhádi, a dunaszentgyörgyi, a gyönki, a györkönyi, a kétyi, a kurdi, a nagydorogi, a szárazdi, a tengelici, a teveli és a zombai önkéntes tűzoltó egyesületek nyertek el természetbeni támogatást, egyenként 32 és 918 ezer forint közötti értékben.  

 

Kép: pixaby.com