A legszebb ünnepi dekoráció a karácsonyfa

A hagyományos ünnep legfőbb dísze, mely hosszú ideje fontos szimbóluma a karácsony és szilveszter ünnepének. A 15-16. században kezdődött a története a mai Németország területén, de akkoriban kizárólag ehető dolgokkal díszítették: almával, datolyával, dióval. Ma már sokféle anyagú és formájú díszek vannak, melyek a szivárvány összes színében fellelhetők és a természetes, gyertya fényeket is felváltották az elektromos égősorok.

Élő, vagy mű?

A műfenyő először a 19. században jelent meg, szintén Németországban. A valódi fenyő és a műfenyő dilemmája azóta is tart. Mindkettőnek megvannak az előnyei és hátrányai. A valódi fenyő jó választás a hagyománytisztelőknek. Ha modern az ízlésed, akkor a műfenyő való neked. Általában elmondható, hogy a valódi fenyő autentikusabb, míg a műfenyő könnyen kezelhetőbb, és környezetbarát.

Alapvető különbségek

A műfenyőt könnyű tárolni és több évig is használható, a valódi fenyő hatalmas előnye viszont a finom illat, mely minden otthonba ünnepi hangulatot varázsol. A műfenyő nem hullajtja leveleit és több méretben, színben is választható, míg a valódi fenyő piszkot csinál és bizony ágai sem olyan rendezetten állnak. A műfenyőt nem kell befaragni, állvánnyal együtt kapod, a valódi fenyővel pedig bizony sok munka van, mire a helyére kerül.

Most akkor mű vagy igazi legyen?

Mindkét változat mellett vannak érvek és ellenérvek, a saját stílusod és persze a lakásod nagysága, berendezése is segít a döntésben. Bármelyiket is választod biztosan ez lesz az ünnep legszebb éke. Műfenyőt nagyon sok áruházban lehet már venni, több évre elrakhatod és a faragással sem kell megküzdened.

Az élő fenyő varázsa

Ha igazán szeretnéd élvezni a karácsony meghittségét, akkor élő fenyőt vásárolsz, melynek természetes illatával a műfenyő soha nem tud harcba szállni. Az igazi fenyőket az utcán árulják forgalmas helyek mellett, többféle változatban és méretben kaphatók és bármennyire érdekes bizony meg lehet már vásárolni faragva is! Egy szekszárdi bevásárlóközpont parkolójában már árulják őket állványba helyezve is! Ha pedig mégis olyan fa tetszik meg Neked, ami még nincs faragva, szívesen megteszik Neked ott helyben, így nem kell vele otthon bajlódnod.

Mindenkinek boldog karácsonyt kívánunk!