A régi lezárása és az új kezdete új reményt jelent, még akkor is, ha azzal azért tisztában vagyunk, hogy az életünk nem fog megváltozni egy nap alatt.

Sokan hamar feladják

Ennek ellenére sokan érzik úgy, hogy az újévvel jött el az ideje annak, hogy valamiben változtassanak. Így ez az újévi fogadalmak ideje is. Sajnos a legtöbb újévi fogadalom azonban elég rövid életűnek bizonyul, és csupán az emberek 10%-a képes pár hónapnál tovább küzdeni azért, hogy el is érje azt, amit kitűzött magának. Nem is csoda, hiszen mindennapi életünkben rengeteg olyan berögzült szokásunk van, amelyen nehéz változtatni.

Van pár módszer, amivel könnyebben sikerül a célunk

Ahhoz, hogy meg tudjuk tartani fogadalmainkat, fontos hogy már az elején tisztázzuk magunkban, hogy mit is várunk az újévtől és hogy ne állítsunk magunk elé irreális elvárásokat. Hosszú távú cél esetén tűzzünk ki kisebb célokat. A rövidebb szakaszok sokkal könnyebben kezelhetők, és több sikerélményt nyújtanak. Vonjuk be szeretteinket is a célunk megvalósításnak lépéseibe, hogy a gyenge pillanatainkban társaink legyenek, és segítsenek abban, hogy ne adjuk fel, hiszen együtt minden könnyebb.

 

Kép: pixabay.com