Kezdőlap LIFE MAGAZIN Női Napozó

Te tudod, mi mindent nem szabad Észak-Koreában?

Cikkünk frissítése óta eltelt 2 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
Ha esetleg rosszul esik, és akár még dühöngünk is amiatt, hogy maszkot kell hordani például a boltban, akkor gondoljunk csak bele, hogy mi mekkora szabadságban élünk!

Valószínű, az észak- koreaiak boldogan hordanának maszkot, ha például ihatnának kólát, vagy azt néznének meg interneten, amit csak akarnak, annak telefonálnának, akinek csak akarnak! Ez a lista elég kezdetleges, mindjárt bele is megyek a részletekbe, meghökkentő, hogy mennyi minden tiltott számukra, ami nekünk teljesen természetes.
Kim-dinasztia ugyanis félelmetes ellenőrzés alatt tartja az országot, például bevezette a vallásszabadság elleni terrort is. 

Az egykori nemzeti vezető, Kim Dzsongil – a most regnáló diktátor édesapja – egy évtizede halt meg, és az ez alkalomból elrendelt 10 napos gyászidőszakban az emberek nem ihattak alkoholt, nem nevethettek, és nem vehettek részt szabadidős tevékenységekben sem.
2021-ben ráadásul több más szigorítással is kiegészült a kommunista ország tiltólistája. Eszerint bőrkabátot csak Kim Dzsongun viselhet – elejét véve annak, hogy az állampolgárok őt utánozzák -, az úgynevezett skinny farmert pedig csak a romlott, kapitalista nyugat férfiúi hordják, így tehát az észak-koreaiaknak szigorúan tilos annak viselése. A divatrendőrség ezen kívül bünteti a testékszereket, a tüskésre nyírt festett hajat, és a sor még korántsem ért véget.

Nézzük, milyen tiltólista van Észak-Koreában:


A farmer tilos! Az amerikai imperializmust szimbolizálja, amely a kelet-ázsiai nemzet ellensége, szóval nem ajánlatos viselni!

Nos, az is biztos, hogy nem a hajviseletükkel tűnnek ki a tömegből, csupán ezek az elfogadott férfi-női fazonok!

Tilos az óvszer! Ezért ha véletlen valaki külföldre tud utazni, ez a legkedveltebb szuvenir!

Ha valaki úgy érzi, nálunk cenzúra van, az téved! A Világ legellenőrzöttebb médiája az Észak-Koreában van! Csak olyat nézhetnek a tévében, hallgathatnak a rádióban és olvashatnak az újságban, ami a kormány által engedélyezett, természetesen a nyugati adók, újságok szigorúan tilosak!

A divatrendőrség egyik ellenőriznivalója, hogy ennél magasabb sarkú cipőt nem vehet fel egy nő sem!

Észak-Koreában sem a tampon, sem az egészségügyi betét nem engedélyezett, ezért a régi pamut ruhákból készítenek mosható betéteket.

Nemzetközi kévéláncok nincsenek, de a fővárosban sok kávézó van

A Squid Game nevű sorozat dél-koreai, így halálbüntetést kapott, aki behozta az országba!

Coca-Cola fogyasztás tilos!

Csak nagyon komolya szervezés és engedélyek után lehet elutazni az országból!

A helyiek nem telefonálhatnak külföldre, sőt,a  globális internetet sem használhatják, csak a helyi Kwangmiongot, szigorúan felügyelt számítógépeken. Ennek ellenére a világ egyik legképzettebb hekkerei a koreaiak.

Szóval becsüljük meg a szabadságunkat, mert vannak helyek, ahol eléggé megnyirbálják az életünket!