Immár tizenötödik alkalommal rendezik meg a közép-európai régió egyik legjelentősebb zenei tehetségbörzéjét, a Jazz Showcase-t február 4-től 6-ig a Müpában.

Idén már ismét személyesen vehet részt a közönség a programon

A tehetségkutatót a járvány miatt tavaly csak a képernyőkön keresztül követhették a műfaj rajongói, idén azonban ismét személyesen várják a nézőket a tehetséges fiatal dzsesszcsapatok bemutatkozására és a nemzetközi sztárok esti nagykoncertjeire.

A 2008-ban indított sorozat célja, hogy támogassa a hazai dzseszutánpótlást. A korábbi években bemutatkozott tehetségek napjainkra a színtér fontos előadóivá váltak, sikertörténetük példával szolgál a szárnyaikat most bontogatók számára.

Hat zenekar száll versenybe

A három napos eseménysorozat délutánjain hat ígéretes fiatal zenekar verseng a nemzetközi szaktekintélyekből álló zsűri és a közönség szavazataiért. A háromnapos dzsesszfiesta házigazdája Jazzkovács László. A versenybe szálló hat együttes tagjai kisebb klubfellépéseken már bizonyították rátermettségüket. A negyvenöt perces, ingyenes koncertet adó formációk tagjai hangszerük kiemelkedő zenészei, a Müpába kiforrott, kész produkcióval érkeznek.

Podcasttel is készül a Müpa

Az esti nagykoncerteken a Fesztivál Színházban ezúttal a V4-országokból érkező, nemzetközi szinten ismert zenekarok várják a közönséget. A 15. születésnapját ünneplő eseménysorozat alkalmából a Müpa 15+1 részes, podcast formában elérhető beszélgetéssorozattal jelentkezik Bebop címmel, amelyben Náray Erika az elmúlt évek Jazz Showcase-eihez kapcsolódó, a dzsessz világában megkerülhetetlen művészekkel beszélget.

 

Kép: jegy.hu