„Pump and Run” Országos Bajnokságot rendeztek Kecskeméten a Benkó Zoltán Szabadidőközpontban. Immár hetedik alkalommal gyűltek össze az ország tűzoltói, hogy megküzdjenek egymással a nem mindennapi versenyen. Összesen negyvenen mérték össze tudásukat, erejüket.

Megmérettetés teljes felszerelésben

A szakembereknek nem volt könnyű dolguk, teljes munkaruha és munkaeszköz  felszerelésben kellett a feladatokat véghez vinni. A fekvenyomás versenyszámot még felszerelés nélkül, fekvenyomó padon kellett végrehajtani a nőknek huszonöt kilogrammos, a férfiaknak hatvan kilogrammos kétkezes súlyzóval. Futásnál viszont a teljes felszerelést viselniük kellett.

A teljes védőfelszerelés plusz 40 kilogrammot jelent

A futás versenyszámot nem csupán a 40 kg nehezítette, de a távot ráadásul egy emelkedőn, mintegy 50 méter szintkülönbségű szakaszon kellett teljesíteniük.

A verseny komoly erőpróba is

A megmérettetés azért is fontos, mert alkalmas a katasztrófavédők teljesítőképességének lemérésére, határainak megismerésére. Komoly és nehéz erőpróbát jelent minden induló számára.

Négyen a megyéből

A Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóságot négyen is képviselték. A versenyen Csikos Bence tűzoltó őrmester, Gulyás István tűzoltó főtörzsőrmester, Turcsán Márk tűzoltó őrmester és Turcsán Tamás tűzoltó őrmester álltak rajthoz. Közülük ketten is dobogós helyezést értek el a 30 év alattiak mezőnyében:

II. hely: Turcsán Márk tűzoltó őrmester – Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság – Paks Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság

III. hely: Turcsán Tamás tűzoltó őrmester – Tolna Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság – Paks Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság

Képek: TMKI