Szerbiába, Ruma városába utaztak a Szekszárdi Kerékpáros Sport Egyesület versenyzői, hogy egy nemzetközi versenyen mérjék össze tudásukat és erejüket a többi ország versenyzőivel. Topán Máté, Steig Gábor és Kiss Zsombor méltón képviselte Szekszárdot!

A három versenyző közül Topán Máténak sikerült dobogóra jutnia, Master kategóriában lett ezüstérmes. Így számolt be a versenyről Máté:

"Nem várt mezőnnyel indultunk el a versenyen, és bár az előtte levő éjszaka nem sikerült túl jól pihennem, a lábaimat se éreztem túlságosan jó erőben, de úgy voltam vele, hogy ha elutaztunk idáig akkor tegyek bele mindent amit csak lehet. A 12 körből jó, ha 2-t tudtam pihenéssel tölteni, az első 3 körben folyamatos támadások mentek, húztam a sort, hogy a gyengébb versenyzők minél hamarabb kihulljanak, majd folyamatosan váltogatva edzőmmel Steig Gáborral lószolgattuk a mezőnyt, hogy a tempó megmaradjon és ne nagy mezőny maradjon a végére, no meg hátha egy sikeres szökésbe sikerüljön bekerülni. Ez utóbbi Nekem a vége előtt 3 körrel össze is jött, hála Gábor jó meglátásának, hogy szólt, hogy menjek el egy szökevénnyel, akihez majd minden energiámat be kellett vetni, hogy felérjek, de sikerült. Ahogy a kerékpárosok szokták, mutattuk egymásnak, hogy forogjunk, mert akkor van esélye a szökésnek, összejött! Próbáltam hagyni többet vezetni, hogy a végére Nekem maradjon több energiám a sprintre, de végül az ellenfelem bizonyult erősebbnek, de az egész remek élmény volt végre és ezt nagyon köszönöm a csapatnak!"

Képek: Szekszárdi Kerékpáros SE