Egy bonyhádi iskola igazgató-helyettese tett bejelentést 2022. március 9-én délután, hogy az intézmény egyik használaton kívüli épületébe betörtek és több fémből készült felszerelési tárgyat elloptak.

Nem csak lopott, rongált is

A helyszínen a nyomozók megállapították, hogy az elkövető egy betört ablakon bemászva jutott az épületbe és ott a mosdóban igazi vandál munkát végzett. A falról letépett egy WC tartályt, szétverte a mosdókagylókat, megrongálta a zuhanyzókat, majd az összes csaptelepet letörte és a tartállyal együtt elvitte. Cselekményével körülbelül 800.000 Forint lopási és rongálási kárt okozott.

A rendőrök azonnal széleskörű adatgyűjtésbe kezdtek, melynek hamar meg is lett az eredménye. Kiderítették, hogy a bűncselekményt egy 51 éves bonyhádi férfi követte el. A lakásán megtartott kutatás során megtalálták a lopott WC tartályt.

Előállították, majd gyanúsítottként hallgatták ki lopás bűntett elkövetése miatt. Ennek során részletes beismerő vallomást tett. Elmondta, hogy pénzre volt szüksége, azért ment az elhagyott épületbe, hogy onnan lopjon valamit, amit értékesíteni tud. A magával vitt csaptelepeket később egy hulladékfém kereskedőnél értékesítette, az értük kapott körülbelül 37.000 Forintot pedig már elköltötte.

Az ügyben a Bonyhádi Rendőrkapitányság rendőrei tovább folytatják a nyomozást.

 

Képek: police.hu