Augusztus 3 – 7, egy négy napos verseny, Erdély legszebb tájai, Székelyföld városai, tíz európai ország több mint százhúsz versenyzője – a Székelyföldi Körverseny.  A régió egyik legfontosabb sporteseménye, az európai kerékpársport egyik fontos állomása. 

Start Marosvásárhelyről

Idén először Marosvásárhelyről startol el a mezőny és az első, 125 kilométeres szakasz Székelyudvarhelyen ér véget. A verseny 122,6 kilométeres második szakasza Székelyudvarhely lesz. Sepsiszentgyörgy a világ közepe a Székelyföldi Körverseny harmadik szakasza. 

Szó szerint lélegzetelállító, döntő szakasszal néznek szembe a profi Kerékpárosok.  A 151 kilométeres távot nem lesz könnyű teljesíteni, hiszen székelyföldi furfangos tájak, lejtők és emelkedők várják a versenyzőket! 

A három erdélyi magyar megyét átívelő verseny végül Csíkszeredában ér véget, miután minden kerékpáros legalább tízszer körbetekeri a várost!  

Tolna megyei fiatalok a versenyzők között

Magyarországi versenyzők  is indulnak a körversenyen, köztük a szekszárdi Forró Lajos és a majosi Fábián Csongor akik a Kecskeméti Első Sor Egyesületben az MKB Cycling Team csapatát erősítik. 

Továbbá tekerni fog a magyar-osztrák regionális kerékpáros csapat, az Epronex.  A profi kerékpárosok hamarosan a Székelyföldi Körverseny szakaszain fogják tesztelni tudásukat és tapasztalataikat! 

Kövessük élőben a Székelyföldi Körversenyt a https://tourofszeklerland.ro/hu/elo-adas/ oldalon augusztus 3-án 18:00-tól, augusztus 4. és 6. között 13.00 órás kezdéssel, illetve augusztus 7.-én 14.00-től kezdődően.

Gyertek és nézzétek velünk végig a versenyt, kövessük együtt, hogy kik lesznek a legjobbak!