Szekszárd város közgyűlésén egyetlen pontot tárgyaltak ki pénteken, aminek a végén újabb öt évre bízták meg Tolácziné Varga Zsuzsannát a Szekszárdi Humán Szolgáltató Központ vezetésével. Az ülést követően az igazgatónő három fontos feladatra talált megoldást és azokat közölte.

Sok mindent megoldanának az intézkedések

Először is javítani szeretnék a család és gyermekjóléti központból és a szolgálatból, a családok átmeneti otthonából, a hajléktalanokat segítő szolgálatból és a közösségi pszichiátriai ellátásból álló szociális és gyermekjóléti alapellátás minőségét. Szekszárdon, illetve a várost körülvevő település intézményeivel és lakosaival szorosabb kapcsolatot szeretne kialakítani. Harmadik legfontosabb intézkedésnek pedig azt említette meg, hogy jó lenne csökkenteni a Vörösmarty utcai központ zsúfoltságát. Azzal, hogy az orvosi ügyelet és a védőnői szolgálat új helyre költözik, az ott dolgozók munkakörülménye és a szolgáltatások minősége is javul majd.

Régóta elismert a szakmájában

Tolácziné Varga Zsuzsanna 2014 áprilisa óta volt a Gyermekjóléti Központ vezetője, 2016 augusztusától pedig a Humánszolgáltató Központot irányítja. Szakmai munkáját három éve városi kitüntetéssel ismerte el a megyeszékhely közgyűlése.