Bonyhádon május 13-án a gyerekeknek szerveztek megmérettetést, melyben megmutathatták milyen tűzoltó válna belőlük. A Gróf Széchenyi Ödönről elnevezett diáktűzoltó versenyen Zomba, Nagymányok, Aparhant, Kurd, és Bonyhád csapatai indultak.

„Büszkeséggel tölt el, hogy a tűzoltó hagyományok őrzését már fiatal korosztály is képviseli.” – mondta megnyitójában Filóné Ferencz Ibolya, Bonyhád város polgármestere.

A tizenkilencedik alkalommal megrendezett verseny főszervezői Gaál-Martin Elvira pedagógus, a Bonyhádi Önkéntes Tűzoltó Közhasznú Egyesület, a Tolna Megyei Tűzoltó Szövetség és a Bonycom Kft. voltak.

A megmérettetés két részből állt

Az elméleti részben gróf Széchenyi Ödön életéről, illetve tűzvédelmi ismeretekből összeállított tesztsort kellett kitölteni, a gyakorlati részben az iskolaudvaron tűzcsapról való osztott sugárszerelést mutatták be.

A győztesek

A dobogó legfelső fokára a bonyhádi Lángoló Csajok csapata állhatott, az ezüstérmet a bonyhádi Tüzes menyecskék csapata vihette haza, harmadik pedig Aparhant lánycsapata lett.

„Örömteli, hogy a testi-szellemi, diákokat megmozgató versenynek mi biztosíthatjuk a helyszínt, és hogy évről-évre sikerül gyerekeket toborozni a fakultatív elfoglaltsághoz.” – mondta Steiner Krisztián, a Bonyhádi Általános Iskola, Gimnázium és Alapfokú Művészeti Iskola igazgatója.

Kép: gettyimages