Összefogott a MÁV és a VOLÁN a hőségben!

Utazz akár vonattal, akár busszal, a hőség mindenképpen megviseli a szervezeted, ezért sok folyadékot kell innod. A meleg okozta hőguta elleni védekezéshez járul hozzá a két legnagyobb magyarországi utaztató társaság.

Minden nagyobb állomás érintett

A hőségriasztás ideje alatt a MÁV Zrt. a budapesti fejpályaudvarokon és a nagyobb vidéki vasútállomásokon 10 és 17 óra között, a Volánbusz a Népliget autóbusz-állomáson és a megyeszékhelyeken a nagyobb forgalmú buszpályaudvarokon 12 és 14 óra között oszt vizet.

Életbe lépett a vörös kód

Az országos tiszti főorvos hétfő reggel nyolc órától hőségriadót rendelt el, hiszen a hét napjain extra melegre lehet számítani. A hét első napján a legmagasabb nappali hőmérséklet 31 és 36 fok között volt, a hét további részében fokozódik a hőség, néhol 40 fok közeli csúcsértékek is lehetnek.

Főbb állomások

A MÁV Zrt. Budapesten a Nyugati, a Keleti, a Déli pályaudvaron, valamint vidéken a miskolci, debreceni, nyíregyházi, békéscsabai, szegedi, kecskeméti, szolnoki, győri, pécsi, nagykanizsai, siófoki, fonyódi, tapolcai, veszprémi, zalaegerszegi és a celldömölki állomáson oszt díjmentesen vizet.

A Volánbusz Zrt. a nagyobb forgalmat lebonyolító autóbusz-állomásokon ad lehetőséget ingyenes vízvételre: Békéscsabán, Budapesten a Népliget autóbusz-állomáson, Debrecenben, Egerben, Győrben, Kaposváron, Kecskeméten, Miskolcon, Nyíregyházán, Pécsen, Salgótarjánban, Szegeden, Székesfehérváron, Szekszárdon, Szolnokon, Szombathelyen, Tatabányán, Veszprémben és Zalaegerszegen.

 

Képek: gettyimages