Jó, ha tudjátok! A kormány a legkisebbek napközbeni elhelyezését biztosító szolgáltatásokhoz való hozzáférés javításával, költségeinek csökkentésével is növeli a munkaerő-kínálatot. Már több mint ötezer bölcsődés után igényelték a havonta akár 40 ezer forintos támogatást. Ez  lehetővé teszi a szüleik visszatérését a munkaerőpiacra – mondta el Bodó Sándor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára.

Kik igényelhetik?

Azok a kisgyermeket nevelő szülők jogosultak, akik munkavállalóként vagy önfoglalkoztatóként munkába állnak; csecsemőgondozási díjban, gyermekgondozási díjban, gyermekgondozást segítő ellátásban vagy gyermeknevelési támogatásban részesültek, vagy inaktívak. A legfeljebb havi 40 ezer forintból a családi, munkahelyi vagy nem önkormányzati fenntartású bölcsődében elhelyezett kisgyermekek személyi térítési díja fedezhető.

A „Kisgyermeket nevelők munkaerőpiaci visszatérésének támogatása” az óvodai nevelés megkezdéséig nyújtható, akár több gyermekre is.

A kérelem benyújtásához az igénylőnek ügyfélkapus regisztrációval és bankszámlával kell rendelkeznie.  

A szekszárdiak is bővebb információt a Magyar Államkincstár honlapján kaphatnak.