Kezdőlap HAZÁNK Hazánk - Sport

Véget ért a Djokovics szappanopera, a világsztár haza kell, hogy utazzon

„Rendkívül csalódott vagyok a bíróság döntése miatt, amely azt jelenti, nem maradhatok Ausztráliában. Tiszteletben tartom a határozatot és együttműködöm az illetékes hatóságokkal az országból való távozással kapcsolatban. Kényelmetlenül érzem magam amiatt, hogy az elmúlt hetekben a személyem került a középpontba, bízom abban, hogy mostantól mindannyian arra a játékra koncentrálhatunk majd, amit annyira szeretek. Szeretném megköszönni a családomnak, a barátaimnak, minden szurkolómnak, valamint szerb honfitársaimnak, hogy folyamatosan támogattak. Mindannyian nagy erőt adtak számomra” – írta közösségi oldalán Novak Djokovics

Alex Hawke bevándorlásügyi miniszter pénteken úgy érvelt, a 34 éves sportember Ausztráliában azért nemkívánatos, mert „jelenléte erősítheti az oltásellenes érzéseket, ami vezethet egyes oltatlan személyek esetében az oltás elutasításához, más oltatlan személyek számára megerősítést adhat oltásellenes nézetükben, az emlékeztető oltások számának csökkenéséhez.”

A bíróság ítéletét kommentálva az ausztrál miniszterelnök is megszólalt. „Ausztrália lakói sok áldozatot hozott a járvány alatt, joggal várják el, hogy az így elért eredményeket megvédjük. A járvány alatt a világ egyik legalacsonyabb halálozási arányát érte el az ország” – mondta Scott Morrison.

A világklasszis szerb teniszező múlt szerdán érkezett Melbourne-be,

  1. előbb a repülőtéren nem engedték be az országba
  2. majd visszavonták a belépési engedélyét
  3. ezután egy kiutasítottak számára fenntartott hotelben szállásolták el
  4. hétfőn bírósági döntés nyomán visszakapta a vízumát.
  5. pénteken viszont ismét megvontak tőle. 

A játékos és ügyvédei azzal védekeztek, hogy a klasszis az előző év végén már átesett a koronavírus-fertőzésen, ezért mentesült az oltás alól. Az interneten korábban megjelent fotókból és hírekből ugyanakkor kiderült, a szerb a pozitív teszt napján, valamint az azt követőn is nyilvános eseményen vett részt a hazájában.