Ha fesztivál, akkor csakis Tarka Marha!

Már két éve, hogy a lakosság hiányolni kényszerül egyik kedvenc rendezvényét, a Tarka Marhafesztivált, ám a világjárvány okozta kényszerpihenő után idén végre újra megrendezik immáron huszadik alkalommal! A térség legnagyobb gasztro-kulturális programja a szokott időintervallumban, azaz augusztus második hétvégéjén lesz látogatható.

„Mi is érezzük, hogy a megszokottnál is nagyobb érdeklődés övezi a rendezvényt, ami abból is adódik, hogy az elmúlt két évben nem tarthattuk meg, idén viszont igen, aminek magánemberként és polgármesterként is örülök!” – mondta a rendezvény sajtótájékoztatóján Filóné Ferencz Ibolya, Bonyhád polgármestere.

Színes, változatos és gazdag lesz a jubileumi Fesztivál

Az idei programot szeretnék az eddigiekhez képest sokkal látogató hívogatóra tervezni, ennek érdekében számos gyermek, családi és valamennyi korosztálynak szóló program várja az érdeklődőket, az ínycsiklandozó gasztronómiai kínálatról már nem is szólva. Nagykoncertek is várják a látogatókat, pénteken a Bagossy Brothers Company, szombaton pedig a P. Mobil lép majd színpadra.

Kinőtte magát a rendezvény

„A délutáni műsorok esetében visszatérünk a megújult rendezvénytérhez, tehát a szabadtéri színpadhoz és annak környékéhez. Köztudott, hogy korábban kizárólag ezen a helyszínen zajlott a fesztivál, azonban a nagykoncertek ezúttal a Szabadság-téren lesznek, a katolikus templomnál.” – összegezte Juhász Józsa, a Vörösmarty Mihály Művelődési Központ igazgatója.

Fókuszban a tájfajta

Az idei fesztivál is a szakmai programmal, vagyis az Országos Agrárfórummal kezdődik augusztus 12-én délelőtt.

„Ezúttal is aktuális témákat járnak körül a meghívott vendégelőadók segítségével. A tájfajta nem csak a szakmai tanácskozáson jelenik meg, hanem például az ugyancsak elmaradhatatlan fotópályázaton. A beérkezett 353 alkotás zsűrizése lezárult, a legjobb pályamunkák díjazása és kiállítása a rendezvény részeként valósul meg.” – emelte ki Dr. Füller Imre, a konferenciát szervező Magyartarka Tenyésztők Egyesületének ügyvezetője

A gazdag kínálatot a város vezetősége biztosította pályázati összegekből, valamint a szponzoroktól, támogatóktól érkező forrás is segített.

Kép: bonyhad.hu