0:00
/
Versenyeket és egy szakkört is indítanának az autómodellezők

Nagyratörő tervei vannak az idei évre a Spurkerék Modellező Sportegyesületnek. A 2010-ben alakult egyesület 13 fővel kezdett működni eleinte. Az elmúlt évek sikerességét jelzi, hogy mostanra már egy saját sportterületük van a városban, ahol egy modellpályát is építettek.

Már saját versenyeket is rendeznek majd

Néhány éve már versenyezni is jár az egyesület néhány tagja. Idén már egy kicsit nagyszabásúbb programokkal készülnek. Egyrészt folytatni fogják azt, hogy versenyekre utaznak, másrészt pedig itthon is szeretnének megmérettetéseket szervezni.

„Úgy terveztük, hogy kettő saját futamot szeretnénk rendezni ez évben és egy magyar bajnoki futamot.” – meséli Bánki Ede, a Spurkerék Modellező Sportegyesület elnöke.

Egy nyílt nap keretein belül szeretnék továbbá megismertetni a gyermekekkel és a fiatalokkal a rádió távirányítású modellsportot. Szeretnének iskolákat meglátogatni, illetve a szakkör indításának ötlete is felvetődött.

„Ezt úgy néz ki, hogy meg is tudjuk valósítani, úgyhogy május környékén szeretnénk egy autómodellező szakkört indítani, ami nem volt itt Szekszárdon legalább egy 20 éve.” – számol be terveikről az egyesület elnöke.

 

Kép: a Spurkerék Modellező Sportegyesület Facebook oldala