Kilazítják a kerékcsavarokat. A paksi rendőrök közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt nyomoznak.

Több autós tett bejelentést

Az elmúlt hetekben számos bejelentés és feljelentés érkezett a Paksi Rendőrkapitányságra, hogy a városban, az utcán parkoló autók kerekeinek csavarjait ismeretlen személy vagy személyek meglazítják. A bejelentéseket követően a Paksi Rendőrkaptányságon közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt büntetőeljárásokat indítottak.

Az egyik ilyen esetet követően 2021. augusztus 5-én egy személygépkocsi kereke ki is esett, mely kis híján tragédiával végződött.

FONTOS!

A rendőrség felhívja a figyelmet, hogy egy jármű kerekeihez tartozó csavarok kilazítása nem játék, még csak nem is jó hecc, hanem bűncselekmény.

A menet közben elszabaduló autó kereke balesetet okozhat, de akár tragédiához is vezethet.

Ellenőrizd és gyanu esetén azonnal hívd a rendőrséget!

Felhívják az állampolgárok figyelmét, hogy indulás előtt minden esetben, a KRESZ előírásain túl, nézzék át autójuk környezetét, valamint  még a dísztárcsával ellátott kerekeket is, hogy a csavarok nincsenek-e kilazítva! Ha bármi rendkívülit tapasztalnak, azonnal értesítsék a rendőrséget!  

Kérnek mindenkit, akik Pakson, vagy a környező településeken gyanúsan viselkedő – autó kerekei mellett guggoló – személyt látnak, azonnal értesítsék a rendőrséget, hívják a 112-es segélyhívót vagy a Paksi Rendőrkapitányságot a 06/75-510640-es telefonszámon!