Két projektet nevesít a Magyar Közlönyben megjelent határozat. Az egyik a „Közösségi közlekedés fejlesztése elektromos autóbuszok beszerzésével Pakson és gazdasági övezetében”, a másik pedig a „Közösségi közlekedés fejlesztése Kaposváron II. ütem elektromos autóbuszok beszerzésével” megnevezést viseli.

Az EU állja a támogatást

Mindkettő az uniós Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Program (IKOP) része, az innovációért és technológiáért felelős miniszternek ez év utolsó napjáig kell megkötnie a szerződést mindkét város közlekedési cégével. A támogatás intenzitása 100 százalék, azaz a kétszer 510 millió forintot egészében az EU állja.

2023. december a határidő

A határozat megbízta az innovációért és technológiáért felelős minisztert, hogy a 2021–2027 közötti európai uniós programozási időszak Magyarország számára elérhető európai uniós források felhasználása keretrendszerének tervezése és kialakítása során, mind a két projekt élvezzen elsőbbséget, és a miniszter tegye meg a szükséges intézkedéseket a projektek európai uniós elszámolhatósága érdekében. Ennek a határideje 2023. december 31.

 

Kép: rollingtons.hu