Kánikulában nem szabad hosszú útra indulni folyadék nélkül, ám ha valaki most így tett, azokon segít a MÁV és a Volán.

Ebben a mostani forróságban akár pár korty víz is életmentő lehet. Talán ezért is döntött úgy a MÁV-Start, hogy a budapesti főpályaudvarokon és a nagyobb vidéki vasútállomásokon ásványvizet biztosít utasainak a hőségriasztás ideje alatt.
A cég tájékoztatása szerint Budapesten a Nyugati, a Keleti, a Déli pályaudvaron, Kelenföldön, továbbá a miskolci, debreceni, nyíregyházi, békéscsabai, szegedi, kecskeméti, szolnoki, győri, pécsi, nagykanizsai, siófoki, fonyódi, tapolcai, veszprémi, zalaegerszegi és a celldömölki állomáson kaphatnak díjmentesen vizet a vonatokra várakozók. Az ásványvizet a vasúttársaság 10 és 17 óra között osztja addig, amíg az időjárás ezt szükségessé teszi.

Hozzátették: a Volánbusz 31 Celsius-fok feletti hőmérséklet esetén hétvégén és munkanapokon 12 és 14 óra között a megyeszékhelyeken nagyobb forgalmat lebonyolító buszpályaudvarokon ásványvizet oszt. Így Békéscsabán, Budapesten a Népliget autóbusz-állomáson, Debrecenben, Egerben, Győrben, Kaposváron, Kecskeméten, Miskolcon, Nyíregyházán, Pécsen, Salgótarjánban, Szegeden, Székesfehérváron, Szekszárdon, Szolnokon, Szombathelyen, Tatabányán, Veszprémben és Zalaegerszegen. A Mávinform mindemellett felhívja az utasok figyelmét, hogy mindenki elegendő mennyiségű folyadékkal induljon útnak.