„Mi dolgunk a világon?” címmel rendez zenés, versszínházi előadás Vörösmarty Mihály életéről és költészetéről a bonyhádi Vörösmarty Mihály Művelődési Központ január 28-án, 18:00 órakor. A program a „Irodalmi estek kávéházi hangulatban” című előadás sorozat folytatása.

Megzenésített verseket hallhat a közönség

Az előadással a 222 éve született költőre emlékeznek. A „Mi dolgunk a világon?” című versszínházi előadásban elhangzó költemények mintegy egymásnak felelnek egy dramatizált játék, líratörténet keretében, melyhez korabeli dallamok, motívumok felhasználásával megzenésített versek társulnak.

A Szózat is felcsendül

Az előadást egy igazi zenei különlegesség, a Szózat első, mára elfeledett megzenésítése keretezi. Az összeállítás gerincét a közismert Vörösmarty költemények adják, miközben a műsor szándéka a géniuszköltő szellemiségének megelevenítése.

Sok ember dolgozott az előadáson

A program előadói Tallián Mariann színművész, hegedűs, Lázár Balázs színművész, valamint Csörsz Rumen István régizenész. Szerkesztette Rózsássy Barbara József Attila-díjas és Lázár Balázs Bella István-díjas költő.

 

Kép: mult-kor.hu