Október 23-án, szombaton rendezték meg 28. alkalommal a Drazen Petrovic emléktornát, amely Harsányi Mária szervezésében ezúttal is egész napos kosárlabda programot kínált a résztvevőknek és az érdeklődőknek egyaránt.

 

“Szombaton huszonnyolcadik alkalommal emlékeztünk Drazen Petrovicra, Európa valaha élt egyik legjobb játékosára, a kosaras zsenire. Nagyon jól sikerült az egész napos program: volt négy mérkőzés, büntető- és tripladobó verseny, a szokásos emlékműsor kosarasaink előadásában, végül pedig a nyolc éve Drazen édesanyjával ültetett fánál az emléktáblát koszorúztuk virágtállal és mécsessel. Így adóztunk a fiatalon autóbalesetben elhunyt kosárlabdázó emléke előtt.”

Kenguru (U11) mérkőzés:

KSC GYAKSZI MAXI – BÁTASZÉKI OROSZLÁNOK 35-56

“A Bátaszék vegyes csapattal érkezett, és végig vezetve nyerte a mérkőzést. Érdekesség, hogy mindkét edző korábban jó játékosom volt. A mérkőzés legjobbja, aki kupát és oklevelet kapott: Parti Kenéz (Bátaszék).”

Gyermek (U12) mérkőzés:

ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD – PVSK NKA 67-35

“Az első negyed kiegyenlített küzdelmet hozott, majd a második játékrésztől a pontosabban játszó hazaiak magabiztos győzelmet arattak. A mérkőzés legjobbja: Pozsonyi Kíra (KSC).”

Serdülő (U14) mérkőzés:

ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD – KANIZSA DKK 78-72

“Nagyon gyenge védekezést és pontatlan támadójátékot adtunk elő három negyeden keresztül, így a vendégek a mérkőzés harminchetedik percében még 61-70-re vezettek. Aztán keményített védekezéssel és Nyári ponterős játékával (a hajrában tizenkét pontot szórt) fordítottunk, majd több szerzett labdából dobott pontjainkkal megnyertük a mérkőzést. A mérkőzés legjobbja: Nyári Döniz (KSC).”

Kadett (U16) mérkőzés:

ATOMERŐMŰ KSC SZEKSZÁRD – PVSK NKA 103-36

“A jobb játékerőt képviselő hazaiak magabiztos győzelmet arattak a pécsi B-csapat ellen. A mérkőzés legjobbja: Balla Petra (KSC).”

“A büntetődobó verseny győztese a kenguruk között Laki Hanna (Bátaszék, 5/5), gyermek-serdülőben pedig Nyári Döniz (KSC, 4/5) lett. A hárompontos-dobó versenyt center létére Szücs Gréta (KSC, 8/12) nyerte.”

– elemezte a Torna mérkőzéseket Harsányi Mária.