A kedvesség és az emberiesség a legerősebb eszközeink közé tartoznak, amelyekkel ellenállhatunk a konfliktusok, a COVID-19 és humanitárius válságok kemény hatásainak, és amellyel reményt adhatunk a változásra. 

Önkéntesek millióit köszöntik 

Minden évben május 8-án, Vöröskereszt mozgalmat megalapító Henry Dunant születésnapján, a Nemzetközi Vöröskereszt és Vörösfélhold Mozgalom büszkén köszönti önkéntesek millióinak és számtalan más személynek az elkötelezettségét, együttérzését, bátorságát, amellyel segítséget, gondoskodást és életmentő szolgáltatásokat nyújtanak a közösségükben élő embereknek. 

Vissza a gyökerekhez

Ebben a bonyolult időszakban minden eddiginél nagyobb szükség van arra, hogy ismét egyensúlyba kerüljünk, és visszatérjünk alapvető humanitárius elvünk, az „emberiesség” gyökeréhez és jelentéséhez, ezért az idei Világnap kulcsüzenete az, hogy „higgy a kedvesség erejében!”.

Tolna megye is díjazta a legjobbakat

A Magyar Vöröskereszt Központi világnapi ünnepségét 2022. május 21-én Szajolban tartotta, ahol elismeréseket adtak át a szervezet önkénteseinek, támogatóinak és munkatársainak. Ezek után pedig a Magyar Vöröskereszt Tolna Megyei Szervezete május 27-én tartotta meg megyei Világnapi Ünnepségét, ahol a hosszú évek óta a szervezet munkáját segítő önkéntesek kaptak elismerést, kitüntetést. Kitüntetést vehetett át Mészáros Józsefné, dr. Hegedűs Imre, Heidt János és Kissné Hóner Magdolna.