A Magyar Vöröskereszt kampánnyal buzdít véradásra

A szervezett véradásra augusztus 19-én Szekszárdon a Béri Balogh Ádám utca 5-7. szám alatt található Váradó Állomáson kerül sor, mely az Ybl Miklós utcából közelíthető meg, a Spirit Egészség Centrummal szemben. A Magyar Vöröskereszt „Te adod? Én adom!” elnevezésű kampányával buzdít véradásra idén nyáron.

„Tudjuk, hogy a nyár az mindig egy veszélyes üzem, tehát mindig több véradóra, több vérre van szükség, hiszen sokan szabadságon vannak, és a rendszeres, ütemezett véradáson nem tudnak vért adni.”

– hívta fel a figyelmet Gulyás Katalin, a Magyar Vöröskereszt Tolna Megyei Szervezetének igazgatója.

Ki lehet véradó?

Véradó az lehet, aki önmagát egészségesnek érzi, a 18. életévét betöltötte, 50 kilogrammot eléri a testsúlya. A véradás mindig önkéntes, és az emberek segítőszándékkal adják vérüket. Egy ember leadott vére három emberi életet menthet meg.

Mikor lehet menni?

Augusztus 19-én Szekszárdon a Béri Balogh Ádám utca 5-7. szám alatt található Váradó Állomáson 8 és 14 óra között várják a segíteni akarókat. Ne felejtsd el magaddal vinni a személyi igazolványt, a lakcímkártyát, valamint a TAJ kártyát, hiszen ezen dokumentumok szükségesek az adatfelvételhez.