Cikkünk frissítése óta eltelt 1 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Az amerikai Take 6 gospel csapat ( Mark Kibble, Joel Kibble, Claude McKnight, Dave Thomas, Alvin Chea és Khristian Dentley) több, mint 40 éve képviseli a minőségi zenét.

Szerte a világon, így hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, hisz kuriózum, mikor harmóniában egyesül 6 karakter, virtuóz hang a cappella stílusban. A teljességet az R&B, a pop, a funky groove és a jazz elemek, ritmusok innovatív dallamvezetése adja – olvasható a MIM oldalán is. A szextett csapat már többször fellépett Magyarországon, a műfaj kedvelői legközelebb (július 2.) ismét a Müpa-ban, a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben vehetnek részt egy inspiráló, spirituális utazáson. A koncert alapját a készülő gyűjteményük, a Prelude To Rhapsody dalai adják majd – tudhatjuk meg a Müpa oldaláról.

Az együttes egyedülálló tehetségét díjak sorával jutalmazták, Soul Train-, számos Grammy-, és Dove-díj méltán büszke tulajdonosai; munkásságuk elismeréseként pedig a Gospel Music Hall of Fame-be is bekerültek. Valószínű, az egyik legnagyobb elismerést mégis Quincy Jonestól kaphatták, aki "a planéta legmenőbb énekes csókái" minősítéssel illette őket. Olyan legendás nevekkel dolgoztak még együtt, mint Ella Fitzgerald, Ray Charles, Miles Davis és Whitney Houston.