Ezzel a mondattal invitálnak a szervezők a  január 21-én újra "hagyományos" formában szerveződő Bartina túrára. 

„Már nagyon várjuk, hogy újra találkozzunk veletek!”

Négy táv ad lehetőséget arra, hogy bebarangold a Szekszárdi-dombságot.

  • Bartina light: 9,3 km, 335 m szintemelkedés
  • Bartina 18: 18,5 km, 516 m szintemelkedés
  • Bartina 30: 31,4 km, 737 m szintemelkedés
  • Maraton: 42,6 km, 1036 m szintemelkedés

Maximális létszám: 1500 fő

Legutóbbi helyzetjelentés

„Minden távot sikeresen kijelöltünk, kiraktuk a jelölő szalagokat, irányítótáblákat, kifújtuk a betonos részekre az irányító nyilakat. Az erdő csodásan néz ki, néhol van sár, de kimondottan jól járható. Sárga szalagokat, laminált táblákat és narancssárga spray-zést keressetek majd útközben. A főbb elágazóknál, távok szétválásainál raktunk ki jelöléseket. Azokon a szakaszokon, ahol turistaúton fogtok haladni, vagy nincs elágazás, nem kell megijdeni, ott ritkábban találtok szalagokat. A MARATONI távon történt két apró módosítás, emiatt a GPX trackeket érdemes lecserélni, ha már letöltötted az órádra, telefonodra. A táv és szint nem változott.
A Maratoni távon egy 1,5 km-es szakaszon a Természetvédelmi Hatóság kérésének eleget téve, ki kellett jelöljünk egy Csend Zónát. A táblával jelölt részen csendben haladjatok végig a közelben fészkelő védett madarak nyugalma érdekében.”

Ne lógj ki a sorból, legyél Te is szabálykövető!

A Bartina túra jelentős része Natura 2000 védettség alá eső területeken halad keresztül, emiatt fokozottan kell figyelnünk a természet védelmére. A kijelölt utakról letérni tilos. A Natura 2000 terület állapotának, értékeinek megőrzése szükséges és a vadon élő állatok zavarása, a növények, állatok, ásványok és kőzetek gyűjtése, károsítása tilos.

Online nevezés: www.bartinatura.hu
Január 22. és február 19. között instant túraként teljesítheted a túrát.