Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A szekszárdi iskola húsz közszolgálati technikus tanulója Dániában tölti két hetes gyakorlatát. Egészen pontosan az Erasmus+ Mobilitási programban Roskildebe.


Élménybeszámoló a közösségi portálon

Napokra lebontva a felejthetetlen élményeket.

“A mai napot egy felrázó reggeli tornával kezdtük, ami után délutánig egy oktató előadását hallgattuk meg angol nyelven a dán rendőrség kötelékében szerzett tapaszralatairól, bemutatta a dán oktatási rendszert és a dán rendőrséget, valamint annak történelmi hátterét, hogy az idők folyamán miként alakult át, és hogyan formálódott a mai alakjára. Délután kihasználtuk a kondigépek adta lehetőségeket, sétáltunk a városban, és az estét egy filmmel zártuk.” 

Az intézményi delegáció felvérteződött tűzvédelmi ismeretekkel, kipróbálhatták, milyen igazi füstben és villogó fényben tájékozódni, kijutni egy épületből. Elsősegélytechnikákon túl, kipróbálhatták az újraélesztést, stabil oldalfekvésbe helyezést, és az autóból való kimentést is

“Közösen kilátogattunk Roskildébe, ahol megnéztük a helyi Katedrálist, majd lementünk a kikötőbe, ahol megnéztük a vikingek hajóit, majd elmehettünk megnézni a belvárost.”


Elmaradhatatlan az önvédelem fejlesztése, az edzőtermi kondizás

“A reggelt 6:00 órakor egy felfrissitő futással kezdtük. Mai feladatunkat 5 fős csoportokban végeztük. Különböző dán városokról írtunk prezentációt, ami nagyon izgalmas munka volt, sok mindent megtudtunk az itteni városokról és azoknak történelmi múltjáról.”

Azon túl, hogy a diákok teljesítik az isolai gyakorlatot, közösséget formálnak, nyelvet tanulnak és megismerik mások kultúráját!