0:00
/
A bazalt kövek helyükre kerülnek

Zajlanak a bontási, felújítási munkálatok a Zöld város projektben. A napokban újabb sajtótájékoztatót tartottak, ezúttal a Prométheusz-parkban

" A Zöld Város Program másik két részterületét is átvette a kivitelező HGT Invest Kft. pénteken. A munkagépek hétfőn kezdenek dolgozni"

– fogalmazott Gyurkovics János, alpolgármester.  Korábban átadták az 1-3-as projekt részt, most a 2-4-est. Zöldfelület, térkövezés, szökőkút felújítása – mások mellett ez is része az elvégzendő feladatoknak.

"A nagy kocka kövek kiszedése és a visszahelyezése megtörténik itt a parkban. Látványterveket a város weboldalán találnak az érdeklődők. Nagyon szép lesz minden, ez a beruházás hosszú távon formálja a belváros arculatát."


Mától lesznek lezárások

A belvárosi építési területeket szakaszosan zárják majd el a közlekedők elől, elsőként a Babits Mihály Kulturális Központ és a 160 lakásos épület közti parkoló hátsó részén, valamint a Prométheusz park melletti párhuzamos oldalon szűnik meg a parkolási lehetőség. Számítani kell az Auchan parkolótól a Liszt térre vezető bejárat melletti területek lezárására is.

A boltok, üzletek, hivatalok és lakóházak, lakások megközelíthetősége biztosított lesz.

"Bontási munkálatokkal kezdünk, a munkaterületeket lezárjuk kordonnal. Bontási zajjal számolni kell, türelmet és megértés kérünk a lakosságtól. A földkitermelés, szállítás folyamatos lesz. Bízunk benne, hogy az időjárás velünk van"

– mondta Hámori Szabolcs kivitelező, a HGT Invest Kft. ügyvezetője. 

Négy hónap a beruházásra, a tájékoztatás folamatos

"Az idő rövid, minindenkinek kellemetlenséget fog okozni a közlekedés terén" – mondta Máté Péter a Fidesz-frakcióvezetője. "Mindenkitől türelmet kérünk és pozitív hozzáállást." 

 A Polgármesteri Hivatal az érintettekkel közvetlenül is felvette a kapcsolatot, a lakosság tájékoztatása pedig a hivatal elektronikus felületein és a sajtón keresztül valósul meg.

Kilián Máté kommunikációs referens kiemelte:

"Újdonság, hogy aki a zoldvaros@szekszard.hu címen jelzi elérhetőségét, az közvetlenül is megkapja a projekttel kapcsolatos tájékoztató anyagokat, továbbá a Hivatal a 74/999-313-as számon telefonon is nyújt felvilágosítást munkaidőben, ideértve az augusztus 7-11 közötti igazgatási szünet idejét is."

A kivitelezési munka előrehaladásáról tájékoztatást a www.szekszard.hu honlapon, valamint a Facebookon Szekszárd Város Hivatalos Oldalán nyújtanak, hetente aktualizálva azt.

(Megszólalók: 1. Gyurkovics János, alpolgármester, 2. Máté Péter, Fidesz frakcióvezető, 3. Hámori Szabolcs, ügyvezető HGT Invest Kft., 4. Kilián Máté, kommunikációs referens)