Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

A tervnek megfelelően halad Pakson a Duna-parti sétány felújításának első üteme. Folyamatosan zajlik a bontás, illetve már több szakaszon a helyükre kerültek a föld alatti kábelek. A munka során kiemelt szempont, hogy a fák ne sérüljenek, ezért a gyökereket egyesével tárták fel és azok alá helyezték a vezetékeket. A sétány felújításának első üteme 130 millió forintból valósul meg, mintegy 1400 négyzetméteren.

Már márciusban nekikezdtek a munkálatoknak

A kivitelező cég márciusban vette át a munkaterületet, és el is kezdte a sétány felújításának első ütemét. A lépőcsősortól az Anna utcai lejáróig 200 méter hosszan, 1400 négyzetméteren újul meg a sétány. Jelenleg folyamatban van a bontás, de ezzel párhuzamosan néhány elektromoskábel és vízvezeték lefektetése is megtörtént. A projekt következő lépcsőfoka a betonozás, térkövezés lesz.

A fákat kalodával körbevették azért, hogy ne essen bajuk, az ágakat pedig a kivitelező cég munkatársai a város kertészeivel közösen lemetszették. A munka a földfelszín alatt komoly aprólékosságot igényel, a cél ugyanis, hogy ne sérüljenek meg a fák gyökerei.

A fák gyökérzetét majdnem egyesével ásták körbe, az elektromos vezetékeket pedig átbújtatták a gyökérzet alatt. Paks Város Önkormányzata nyomatékosan kérte, hogy a gesztenyefasort sérülés nélkül, a munkaterület átadásakor tapasztalt állapotban kapja vissza. A kivitelező Hegedűs & Schmidt Kft. ennek eleget tesz.