Cikkünk frissítése óta eltelt 10 hónap, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.

Honismeret és a fiatalok.  Szerencsére van kapocs! Az ország számos pontjáról érkeztek a „Völgység fővárosába”, ahol először rendeztek Honismereti Akadémiát. AZ öt nap együttlét első napján köszöntötte a fiatalokat Fehérvári Tamás a vármegyei közgyűlés elnöke a Petőfi gimnázium kollégiumának dísztermében.

„Szűkebb pátriánk mindig jó helyszín, ha az értékek megőrzéséről van szó”

– fogalmazott az elnök. Elárulta, hogy maga is kedveli a népmondákat, – ami az idei ifjúsági honismereti akadémia témája – hiszen azok örökérvényű tanulságokat rejtenek.

„Ezek ismeretében nőttünk fel, s ezt hagyományoztuk tovább a mi gyermekeinkre is. Néha elég ismerni a legfontosabb tanulságokat, hogy bölcsességre neveljük magunkat, szeretteinket vagy tanítványainkat.”


Térjenek vissza Tolna vármegyébe!

Gesztesi Enikő, a – vármegyei önkormányzat által korábban díjazott – Tolna Megyei Egyed Antal Honismereti Egyesület elnöke a szervezőket képviselve úgy fogalmazott:

„örömmel adtak otthont az országos rendezvénynek, amelyet rendkívül sok munka előzött meg. A fiatalítás és a jó együttműködés jegyében végzik tevékenységüket, ami visszatükröződik az idei eseményben is.”

 

Filóné Ferencz Ibolya, Bonyhád polgármestere bizodalmát fejezte ki abban, hogy ebben a pár napban közelebbről is megismerik szeretett városukat, ami számos értéket rejt magában.

(forrás, fotó: Tolna Vármegye Önkormányzata Facebook oldala/Honismereti Szövetség)