0:00
/
A fiataloknak nagyon fontos a közösség

A közelmúltban tartott szakmai és állásbörzét Szekszárdon a Tolna Vármegyei SZC Bezerédj István Technikum.  Az általános iskolai képzést befejezők és a már ott tanulók is hasznos információkhoz jutottak az eseményen. „Ma már számos képzési lehetőséggel várjuk a hozzánk fordulókat legyen az az általános iskola utáni vagy éppen felnőttképzés”

– mondta Balogh Attila igazgató. A standoknál olyanokkal ismerkedhettek a diákok, szülők, akiknél a gyakorlati hely nyújtotta lehetőségekről tájékozódhattak. 


Több helyen volt olyan diák, aki anno a „Keriben” végzett. De volt akinél például a közösségi szolgálat óráit lehet tölteni. 

Beszélgettünk diákokkal is, akik a logisztika terén képzik magukat. Van akinél „családi örökség” a szakma és van aki azért jelentkezett az intézménybe, mert nem sikerült az egyetemi felvételi.


A döntést pedig okosan hozták meg, szakmát tanulnak, mely a jövőjüket jelentheti.

A fiatalokkal beszélgetve az nyilvánvaló volt, hogy a közösség számukra nagyon baráti, ezért is jól érzik magukat az iskolában.

(Megszólal: Balogh Attila, igazgató, Dombai Szilvia, Europe Direct, Györke Kristóf, Molnár Annamária, Szili Ákos, Kovács Dóra)