0:00
/
A gyermek az utánpótlás, a szülő a potenciális kolléga

Számos helyen végez toborzást a Büntetésvégrehajtási Intézet Tolna Vármegyében is.

"A letartóztatás végrehajtása. Ha valaki bűncselekményt követ el, az őrizetbevétel után hozzánk kerül"

– fogalmazott Takács Róbert bv. alezredes, a Tolna Vármegyei Büntetés-végrehajtási Intézet Személyügyi és Szociális Osztályának vezetője.

"32 éve dolgozom a büntetés végrehajtás területén, van életpálya modell."

Mint fogalmazott "ez a fizetés biztos, ez ott lesz a számlán, erre lehet alapozni."

Számos rendezvényt használnak ki arra, hogy feladataikat bemutassák az érdeklődőknek, hogy népszerűsítsék a hivatást. Ellátogatnak iskolákba, jelen vannak a közösségi oldalakon és az álláskereső portálokon.

"A toborzásokon fontos a látvány. Fegyvereket, különböző kényszerítő eszközöket is viszünk magunkkal. Ez mindig érdekesebb, mint egy beszélgetés szórólapok mellett."

A gyerekkel jön a szülő

Míg az elsőből lesz az utánpótlás bázisa, addig a szülők akár potenciális, aktív munkavállalók is lehetnek a későbbiekben. Az alezredes elmondta, a vármegyei állománytábla jelenleg jól feltöltött, de a fluktuáció miatt folyamatos a toborzás.

Vannak szép számmal hölgy munkatársaink is…

De elsősorban férfi kollégákat keresnek, hiszen a férfi letartóztatottak vannak jelentős többségben. A BV falain belül az egyik legfontosabb feladat a re-integráció. Minél több olyan programot szerveznek, ami segíti a későbbi, civil életbe való visszakerülést és beilleszkedést.

"Legközelebb Bonyhádon a Tarka Fesztiválon leszünk jelen, de a Szekszárdi Szüreti Napokon is szeretnénk megjelenni."

Ha Téged is érdekel a büntetésvégrehajtói intézmény, az azon belüli lehetőségek sora, akkor böngéssz a bv.gov.hu oldalon. Az aktuális állásajánlatok a www.gyereahuvosre.hu oldalon érhetők el.