Két év kényszerszünet után ismét teljes pompájában rendezik meg a Szekszárdi Szüreti Napokat. Ez alól a kiállítások sem kivételek, hiszen a kulturális programsorozat szerves részét képezik a tárlatok is.

Kedd délután a Babits Mihály Kulturális Központ Bakta Galériájában nyílt meg az Egy fürt Szekszárd – alkotóművészeti kiállítás a szüreti hagyományok jegyében címmel rendelkező tárlat.

Az alkotóművészeti tárlaton belül az érdeklődők textíliákat, képeket, kerámiát, korsókat tekinthetnek meg. A megnyitón Berlinger Attila mondott köszöntő beszédet, amelyben azt taglalta, hogy a kiállítás mennyire illeszkedik a Szüreti Napok hagyományaihoz.

17 csodás Szekszárd és környéki művész

A tárlaton Acélosné Solymár Magdolna, Braun Gábor, Czirok Róbert, Eppelné Nagy Mária, Gálosné Barabás Aranka, Horváth János, Keller Jolán, Kiss Albert, Németh Kata, Rács Róbert, Rell Kata, Retkes Tamás, Ruip Gergő, a Szekszárdkörnyéki Foltvarró Egyesület, Szűcsné Pál Ilona, Tóth Attiláné, Verseghy Ferenc és Zsiros Ari művészek, szekszárdiak által ismert festő, fotós, textilkép készítő, kerámikus, fazekas alkotásai láthatók a hónap végéig.

 

Kép: Babits Mihály Kulturális Központ facebook oldala