Cikkünk frissítése óta eltelt 1 év, a szövegben szereplő információk a megjelenéskor pontosak voltak, de mára elavulhattak.
A játékosok fedezték fel, hogy milyen szépen emlékeztek meg a fejlesztők a Harry Potter-filmekben Rubeus Hagridot alakító Robbie Coltraine-re, aki nemrég hunyt el.

A  játékosok rábukkantak a néhai skót színész, Robbie Coltraine emlékművére a Hogwarts Legacyban, aki a Harry Potter-filmek Rubeus Hagridját alakította. A játék február eleji megjelenése óta a rajongók öröme nem is lehetne nagyobb, hiszen felfedezhetik azon ikonikus helyszíneket, melyek a filmekben is feltűntek.

Mivel egy hatalmas világról beszélünk, megannyi felfedezésre váró helyszín várat még magára, az Avalanche Software ugyanis gondoskodott arról, hogy rengeteg rejtélyt és easter egget rejtsenek el a játékosok számára. A fejlesztő azonban látszólag elrejtett kisebb tisztelgéseket is a Potter-franchise-nak, köztük egyet a néhai színésznek, Robbie Coltraine-nek.
Egy Why..so.sirius nevű felhasználó egy TikTok-videóban mutatta be, ahogy az óratoronytól elindul seprűjével dél felé, majd egy kunyhóhoz érkezik, mely szemmel láthatóan a Harry Potter-filmekből is ismert Hagrid házikója alapján készült.

A kunyhó hátsó részén, a tó felé néz egy apró sírkő, melynek elején egy faragott hippogriff látható, egyértelműen utalva Hagrid állatára, melyet először a Harry Potter és az azkabani fogolyban láthattunk. Ez a gesztus érthető módon sokakat megérintett, még úgy is, hogy technikailag egyáltalán nem illeszkedik a játék idővonalához.

Robbie Coltraine leginkább a félóriás Rubeus Hagrid szerepéről vált ismertté, aki először 2001-ben, az első filmben, a Harry Potter és a bölcsek kövében tűnt fel a képernyőn. Coltraine nemrég, 2022 októberében hunyt el, s úgy tudni, egy ideje már különböző betegségekben szenvedett.